Sportfysiotherapie


De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt cliƫnten die na ziekte of blessures weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. De sportfysiotherapeut begeleidt en adviseert ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel of schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de aangedane gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt in de praktijk of vanuit een sportvereniging of in dienst van een sportbond. Er is intensieve samenwerking met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs. Praktijk voor Fysiotherapie Henny Biemans is aan gesloten bij Topsport steunpunt Overijssel afdeling Zwolle.

De sportfysiotherapie wordt verzorgd door Henny Biemans, Master Sportfysiotherapie. Vincent Jansen en Patrick Maris


Erkende sportfysiotherapeuten staan in het Centraal Kwaliteitsregister (CKR).
Meer informatie over sportfysiotherapie is te vinden op www.nvfs.nl