Overige diensten


Bij de Praktijk voor fysiotherapie Henny Biemans kunt u ook terecht voor Oefentherapie Cesar ( deze valt niet binnen het HKZ logo) ,Fysiofitness, Fysiozwemmen en het blessurespreekuur.


Oefentherapie


Vanaf 2014 wordt de discipline oefentherapie Cesar gegeven door Femmy Troost in de praktijk. Femmy stelt zich voor :
In 2013 ben ik afgestudeerd als allround oefentherapeut Cesar op de Hogeschool Utrecht. Daarnaast heb ik mij middels cursussen en minoren verdiept in coaching, het behandelen van (kwetsbare) ouderen en neurologische aandoeningen zoals CVA, MS en Parkinson. In de toekomst hoop ik mij verder in deze doelgroepen te verdiepen.
Het mooie van de oefentherapie vind ik dat cliënten weer de regievoerder wordt over zijn klachten of de beperkingen die hieruit voortvloeien. De cliënt weet weer wat hij moet doen om klachten en beperkingen te voorkomen, te verhelpen of te verminderen. Zo komt de zwangere haar zwangerschap door met weinig klachten, weet de accountant hoe hij klachten tijdens het werk kan voorkomen en kan de oudere eindelijk weer zelfstandig opstaan uit de stoel.

Fysiofitness

Met name voor mensen die onder behandeling zijn geweest is het mogelijk om onder begeleiding van een fysiotherapeut deel te nemen aan fysiofitness om zo het behaalde resultaat te behouden of zelfs te verbeteren. Er wordt getraind met een op maat gemaakt trainingsprogramma, welke is gerelateerd aan de individuele klachten en doelstellingen. Ook is er in samenwerking met de diëtist een oefenprogramma voor kinderen en volwassenen met obesitas, diabetes of het metabool syndroom. Het is mogelijk om één keer per week te trainen of twee keer per week. Zie ook de tarievenlijst op deze site.
Fysiozwemmen


In zwembad de Waterwijck wordt tweemaal per week een uur fysiozwemmen gegeven door één van de fysiotherapeuten. Fysiozwemmen is ideaal voor reuma- en artrosepatiënten, maar ook voor een ieder die minder belast wil trainen.De lessen zijn op dinsdag en donderdagochtend van half 9 tot half 10. Zie ook de tarievenlijst op deze site.
Sportspreekuur


Op maandagavond is er van 19.00 uur tot 20.00 uur een blessurespreekuur. Als je een blessure hebt opgelopen het weekend en gratis advies wilt kun je voor 12 uur in de ochtend bellen om een afspraak te maken. Het spreekuur wordt gehouden op de burg.G.W.Stroinkweg 102.


Oefentherapeut Cesar


Femmy Troost heeft bij ons de oefentherapie Cesar verzorgd. Door haar drukke werkzaamheden is ze ,op dit moment, niet bij ons in de praktijk aanwezig. We zijn op zoek naar een goede vervanger voor Femmy. Mocht u iemand kennen neem dan contact op met de praktijk.