Gecombineerde leefstijlinterventie

Gecombineerde leefstijlinterventie

Heeft u overgewicht en lukt het u keer op keer maar niet om af te vallen? Heeft u na diverse pogingen het maar opgegeven om het roer eens echt om te gooien en gezonder te gaan leven?  Wij kunnen u helpen. Want samen staan we sterker.

Wij gaan samen met u aan de slag om te kijken wat er nodig is om u weer fit en gezond te laten voelen.  Stap voor stap. steeds een stapje verder op weg naar een gezonder leven.  U moet het doen, maar wij zijn uw persoonlijke coach en stimuleren u om door te gaan. Samen hebben we hetzelfde doel: U weer fit en gezond krijgen en houden.  Hoe? Met de Beweegkuur.

De Beweegkuur

De Beweegkuur is een gecombineerd leefstijlprogramma (GLI) speciaal voor mensen die door een matig of ernstig  overgewicht gezondheidsrisico’s lopen.  Denk bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten of diabetes.  Bij de GLI werken de fysiotherapeut, de diëtiste en de leefstijlcoach nauw samen met u als deelnemer om in twee jaar tijd een aanzienlijke gezondheidswinst te behalen. Dit wordt behaald door een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering.

Deelname aan de Beweegkuur is altijd op verwijzing van de huisarts. De deelnemer begint de Beweegkuur met een intake bij de leefstijlcoach.  De Leefstijlcoach richt zich gedurende het proces op het realiseren van duurzame gedragsverandering. Aan de hand van de intake wordt het programma samengesteld, bestaande uit een beweegplan en een voedingsplan.  Het beweegplan zet aan tot duurzaam bewegen en wordt uitgevoerd door de fysiotherapeut. Het voedingsplan bestaat uit individuele  en (online)groepsbijeenkomsten en wordt uitgevoerd door de diëtist.

Programma

Het totale programma duurt 2 jaar.  Het eerste jaar bestaat uit de begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase.

Tijdens de begeleidingsfase in het eerste jaar krijgt de deelnemer:

  • individuele begeleiding van een leefstijlcoach (7 keer)
  • groepsbijeenkomsten met de fysiotherapeut (2 keer)
  • groepsbijeenkomsten met de diëtiste (3 keer)
  • een individueel beweegplan
  • een individueel voedingsplan

In het tweede jaar, het onderhoudsjaar, krijgt de deelnemer:

  • individuele begeleiding van een leefstijlcoach (5 keer)
  • groepsbijeenkomsten met een diëtiste (3 keer)
  • begeleiding naar het lokale beweegaanbod van de fysiotherapeut en Sociaal werk de Kop. De beweegcoach
  • begeleiding bij terugval

Kosten

De Beweegkuur wordt door de verzekeraars erkend als een effectief programma en wordt daarom volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook vallen de kosten van de GLI niet onder het eigen risico. Kortom, het programma kost u niets, maar levert u heel veel op.

Valt u ook binnen de doelgroep en zou u ook graag uw leefstijl willen verbeteren en weer fitter willen worden? Neem dan deel aan de Beweegkuur.

Henny Biemans
Henny Biemans
Corien Aitink
Corien Aitink