Sportfysio

Sportfysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten of sport als hobby of beroep heeft.

De sportfysiotherapeut behandelt cliƫnten die na ziekte of blessures weer willen sporten. De sportfysiotherapeut begeleidt en adviseert ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere (kwetsbare) doelgroepen zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel of schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de aangedane gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt in de praktijk, vanuit een sportvereniging of in dienst van een sportbond. Er is intensieve samenwerking met andere disciplines in de zorg zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs. Praktijk voor Fysiotherapie Henny Biemans is aangesloten bij Topsport steunpunt Overijssel afdeling Zwolle.

De sportfysiotherapie wordt verzorgd door Henny Biemans (Master Sportfysiotherapie), Vincent Jansen en Patrick Maris

Erkende sportfysiotherapeuten staan in het Kwaliteitsregister voor Fysiotherapeuten van Nederland (KRF NL).
Meer informatie over sportfysiotherapie is te vinden op www.nvfs.nl

Henny Biemans
Henny Biemans
Vincent Jansen
Vincent Jansen
Patrick Maris
Patrick Maris